Biserica Catolica, pusa de Paste in umbra scandalurilor sexuale

Postat la 05 aprilie 2010 14 afişări

Un cardinal cu notorietate in lumea catolica a stat inaintea Papei Benedict al XVI-lea pentru a aduce un sprijin public Bisericii intr-o perioada in care scandalurile abuzurilor sexuale ale clericilor vin unul dupa altul.

Interventia inaltului prelat, Angelo Sodano, fost lider al cardinalilor de la Vatican, a venit dupa ce biserica a denunat recentele acuzatii asupra clericilor, explicand ca scopul lor ar fi acela de a denigra imaginea catolicismului.

Cu doar cateva minute inaintea Mesei, in fata zecilor de mii de credinciosi adunati in Piata Sfantul Petru, Cardinalul Sodano i-a adresat Papei salutul traditional, urandu-le tuturor un Paste Fericit. "Sfinte Parinte, oamenii lui Dumnezeu sunt cu tine. Nu ii lasa sa fie impresionati de barfele momentului, de provocarile care lovesc uneori o comunitate de credinciosi", au fost cateva din cuvintele lui Sodano.

Cititi mai multe despre mesajul Urbi et Orbi adresat crediniciosilor in New York Times.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/biserica-catolica-pusa-de-paste-in-umbra-scandalurilor-sexuale-5812931
5812931
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.