Bilant pe zero

Postat la 04 iulie 2006 18 afişări

Social-democratii au sustinut saptamana trecuta o ofensiva dubla impotriva puterii - o motiune simpla despre sistemul educatiei si una de cenzura, ambele respinse insa de Parlament. E drept, PSD recunoscuse oricum ca e vorba doar de niste exercitii democratice si cumva isi asumase dinainte respingerea motiunilor.

Social-democratii au sustinut saptamana trecuta o ofensiva dubla impotriva puterii - o motiune simpla despre sistemul educatiei si una de cenzura, ambele respinse insa de Parlament. E drept, PSD recunoscuse oricum ca e vorba doar de niste exercitii democratice si cumva isi asumase dinainte respingerea motiunilor. Totusi, PSD nu poate socoti prea multe realizari in bilantul actualei sesiuni, ceea ce poate fi o nota de ingrijorare pentru strategia presedintelui partidului, care tocmai ce declarase "razboi total" actualei puteri.

 

Pe de alta parte, relatiile raman destul de incordate inclusiv in cadrul partidului. O dovedeste demisia ad-hoc a lui Cristian Diaconescu din toate functiile din partid din cauza unor intelegeri transpartinice, cu implicarea PSD pentru numirea la conducerea Curtii de Conturi a liberalului Ovidiu Ispir in locul lui Dan Drosu Saguna (in cele din urma, numirea lui Ispir a fost anulata de o decizie a Curtii Constitutionale). Diaconescu s-a suparat pentru ca Ispir fusese cel ce a determinat initierea unui control la Eximbank, institutie condusa de sotia fruntasului PSD, Mariana Diaconescu.

 

O parte din indignarea lui Diaconescu a fost preluata de un alt demisionar din partid - deputatul Ioan Timis - care a acuzat "jocurile politice" ale PSD impreuna cu alte partide. Timis s-a remarcat ca un sustinator al lui Adrian Nastase, vorbind despre o posibila rupere a partidului atunci cand fostul premier a fost fortat sa demisioneze din functia de presedinte executiv. Demisia lui Timis a fost compensata de revenirea in grupul PSD din Camera - cu declaratia ca de fapt n-a parasit nicicand partidul - a deputatului Eugen Bejinariu, la randul sau un apropiat al lui Adrian Nastase.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/bilant-pe-zero-2511396
2511396
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.