Bicicliştii rămân fără piste noi. Programul de construcţie a pistelor, fără buget pe anul acesta

Postat la 01 februarie 2018 86 afişări

Buget zero în acest an pentru un program guvernamental care ne-ar face mai prietenoşi cu mediul şi mai sănătoşi: cel pentru amenajarea pistelor pentru biciclişti. Bucureştiul, deja sufocat de maşini, este mai mult decât restanţier la acest capitol. Puţinele benzi rezervate bicicliştilor nu sunt întreţinute şi multe au fost transformate de şoferi în parcări. Ignoranţa autorităţilor la acest capitol aduce şi riscuri majore. România poate fi sancţionată de Comisia Europeană pentru poluarea aerului.

Bicicliştii rămân fără piste noi. Programul de construcţie a pistelor, fără buget pe anul acesta

Vremea frumoasă, ca de primăvară, îi încurajează pe mulţi bucureşteni să meargă la serviciu sau doar la plimbare cu bicicleta. O alegere care nu de puţine ori este o cursă periculoasă, cu obstacole.

Puţinele piste pentru biciclete din centru sunt vânate şi de şoferi.

Pistele ar trebui amenajate de Administraţia Fondului pentru Mediu, care are şi un program dedicat încă din 2011. Investiţiile ar trebui să se facă din taxele de mediu, dar benzile tot întârzie să apară. În 2018, bugetul este zero la acest capitol.

"Programul de realizare a pistelor pentru biciclişti nu este o prioritate anul aceasta, susţin surse din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu", relatează Cătălin Deacu, jurnalist TVR.

Fondul de Mediu este mai mic cu 30% decât anul trecut - doar 90 de milioane de euro. Din aceşti bani sunt finanţate şi alte programe, precum Rabla sau Casa Verde,srie stiriletvr.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
biciclisti,
program,
buget,
constructie,
mediu,
refuz,
benzi,
soferi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.