BestJobs: Peste jumătate dintre angajaţi vor să ceară o majorare salarială până la finele anului sau să îşi caute alt job pe mai mulţi bani

Autor: Andra Stroe Postat la 17 septembrie 2019 44 afişări

BestJobs: Peste jumătate dintre angajaţi vor să ceară o majorare salarială până la finele anului sau să îşi caute alt job pe mai mulţi bani

Peste jumătate dintre angajaţi au în plan să ceară o mărire salarială sau să îşi caute un nou loc de muncă până la finele acestui an, nivelul insuficient al veniturilor fiind principala nemulţumire a acestora, arată datele unui sondaj efectuat de platforma de recrutare online BestJobs.

Astfel, şase din zece respondenţi au declarat că au în plan să îşi caute activ alt loc de muncă, iar lor li se adaugă alţi aproape 7% care iau în calcul această posibilitate. Un sfert dintre respondenţi afirmă că nu îşi vor căuta alt loc de muncă, însă dacă vor primi o ofertă mai bună, o vor accepta cu siguranţă. Doar sub 4% dintre respondenţi afirmă cu tărie că nu sunt interesaţi deloc de alt job, fiind mulţumiţi cu cel actual.

Chiar dacă nu vor reuşi să îşi găsească alt job, 55% dintre respondenţi au spus că au de gând să ceară o mărire salarială de cel puţin 20%. Alţi 17% sunt indecişi dacă vor face acest lucru şi doar 28% afirmă că nu intenţionează să ceară angajatorului mai mulţi bani.

Interesul pentru un job în străinătate rămâne ridicat, date fiind nivelurile salariale mult mai ridicate din alte ţări. Doi din zece respondenţi au în vedere să îşi caute un job inclusiv în străinătate până la finalul anului, iar 22,3% nu exclud această variantă.

Cei mai mulţi angajaţi (44%) şi-ar da demisia pe loc dacă ar găsi în altă parte un salariu între 500 şi 1.000 de euro. Trei din zece angajaţi (30%) ar renunţa imediat la jobul actual pentru un salariu între 1.000 şi 2.000 de euro, în timp ce 12% ar schimba mâine jobul pentru un salariu care depăşeşte 2.000 de euro. Doar 14% dintre respondenţi au afirmat că nu şi-ar da demisia doar pentru bani.

Principalul motiv care i-ar reţine pe angajaţi să îşi schimbe jobul este că lucrează într-o echipă de care s-au ataşat foarte mult (25% dintre respondenţi). Pentru alţi 16,8% motivul principal pentru care şi-ar păstra jobul actual este că biroul e aproape de casă. Aproape tot atâţia se tem să nu „cadă din lac în puţ”, iar 12,7% sunt reţinuţi de faptul că în domeniul în care activează sunt puţine locuri de muncă disponibile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
majorare,
munca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.