Berlusconi, parasit si de Vatican

Postat la 24 ianuarie 2011 56 afişări

Parchetul italian a cerut parlamentului perchezitionarea sediilor atribuite activitatii de deputat a premierului Silvio Berlusconi (74 de ani), dar, simultan, presa italiana a publicat si o alta serie de dezvaluiri stanjenitoare pentru acesta.

Premierul este suspectat ca a platit pentru serviciile sexuale ale unei prostituate - Ruby, pe numele adevarat Karima El Mahroug, o tanara marocana minora la acea vreme, si de abuz de putere, pentru ca a obtinut eliberarea ei, folosindu-se de rolul sau institutional. Parchetul a anuntat ca dispune de elemente care dovedesc ca miliardarul platea cu larghete prestatiile unor tinere prostituate care participau la petreceri organizate la resedinta sa din Arcore, langa Milano.

Problemele de imagine ale lui Berlusconi s-au agravat dupa ce Vaticanul s-a distantat de actiunile lui. Electoratul catolic a votat masiv pentru Berlusconi, la alegerile legislative din 2008, dar acum opozitia a lansat o campanie nationala de strangere a zece milioane de semnaturi "pentru trimiterea acasa" a lui Berlusconi.

Vineri, Papa Benedict al XVI-lea a declarat ca oficialii publici "trebuie sa-si redescopere radacinile spirituale si morale". Cardinalul Tarcisio Bertone, numarul 2 in ierarhia Vaticanului, a adaugat ca Vaticanul este "ingrijorat" si ca urmareste cu atentie evolutia scandalului de la Roma, comentand ca "trebuie sa existe un simt al dreptatii si al legalitatii, o moralitate mai robusta" in randul celor aflati in functii publice, iar cardinalul Angelo Bagnasco, seful Conferintei Episcopilor Italieni, a precizat ca scandalul va fi discutat astazi, la o intalnire a conducatorilor organizatiei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/berlusconi-parasit-si-de-vatican-7913278
7913278
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.