Bere la robinet: fabrica de acasa (FOTO+VIDEO)

Autor: Dorin Oancea Postat la 18 aprilie 2011 476 afişări

WilliamsWarn, o companie din Noua Zeelanda propune un dispozitiv care transforma consumatorul in producator – o minifabrica de bere care intr-o saptamana livreaza consumatorilor 23 de litri de bere produsa in bucataria proprie.

The WilliamsWarn Personal Brewery costa in jur de 4.400 de dolari iar ingredientele sunt platite separat, in jur de 40 de dolari pentru o incarcatura. Ideea unei berarii pentru acasa ii apartine lui Ian Williams. In 2004 Ian, stabilit in Danemarca, a ajuns in Noua Zeelanda pentru un Craciun cu familia. Unchiul sau, Wayne Williams, s-a declarat nemultumit de calitatea berii pe care o fabricase acasa; era un producator experimentat, pentru ca facea bere de multi ani, dar in general era nemultumit de bautura pe care o obtinea. Wayne l-a privit in ochi pe Ian si i-a spus: "Tipul care o sa rezolve problemele cu berea produsa acasa va fi milionar".

Ian s-a intors in Danemarca si si-a reluat slujba, era consultant in industria berii. In timpul liber a identificat 12 probleme ale productiei de bere in bucatarie, legate de fermentatie, maturare, limpezire si gust. In cele din urma a decis sa isi vanda casa din Danemarca, sa se stabileasca in Noua Zeelanda si sa investeasca in proiect.

In perioada 2006 - 2008 Ian Williams a pus la punct, impreuna cu un prieten, inginerul Anders Warn, mai multe variante de berarie de bucatarie; un prototip functional a fost prezentat la Auckland, la "Big Boys Toys", un show destinat barbatilor si gadgeturilor pentru acestia. 500 de insi au inspectat masinariasi au gustat berea; bautura a primit opt puncte din zece si 134 de barbati au cerut pe loc o masinarie.Un danez stabilit in Elvetia, Michael Hansen, s-a declat de acord sa finanteze proiectul, care a fost finalizat intre 2009 si 2011.

Sursa:compania

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bere,
robinet,
fabrica
/actualitate/bere-la-robinet-fabrica-de-acasa-foto-video-8167536
8167536
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.