BERD finanteaza cu 100 mil. euro Banca Romaneasca

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 07 decembrie 2010 18 afişări

BERD a acordat Bancii Romanesti o linie de credit in valoare de 100 de milioane de euro, "cu scopul de a sustine baza de finantare, extinderea scadentelor la imprumuturile luate de banca si a stimula activitatea de creditare a economiei".

Imprumutul pe termen mediu, care va fi acordat in doua transe egale, face parte dintr-un pachet de finantari pe termen mediu pentru filialele grupului National Bank of Greece din Bulgaria, Romania si Serbia. United Bulgarian Bank va primi 150 de milioane de euro, iar Vojvodjanska Bank va primi 100 de milioane de euro. "Finantarile sunt destinate creditarii companiilor private din aceste tari, ceea ce este esential in aceste conditii economice dificile", a spus Nick Tesseyman, director executiv al BERD pentru institutii financiare.

Creditele fac parte din planul international de actiune al BERD pentru institutiile financiare, initiat in februarie 2009, in virtutea caruia BERD, Banca Mondiala si Banca Europeana de Investitii vor furniza 24,5 miliarde de euro, in doi ani, pentru a sustine economiile din Europa de Est.

In virtutea acestui plan, BERD a mai acordat pana acum, in octombrie, credite de 630 de milioane de euro pentru filialele din Romania, Albania, Bulgaria si Serbia ale grupurilor elene Alpha Bank, Piraeus si Eurobank. Pentru Alpha Bank Romania, finantarea este de 150 de milioane de euro, pentru Piraeus Bank Romania - 90 milioane euro, iar pentru Bancpost - 95 de milioane.

Banca Romaneasca este detinuta de grupul financiar National Bank of Greece, care este prezent in Romania si prin firmele NBG Securities, Garanta Asigurari, NBG Leasing si NBG Factoring. Luna trecuta, NBG a efectuat o majorare de capital de 1,8 miliarde de euro, prin emiterea de actiuni noi si titluri convertibile. In urma majorarii de capital, Banca Romaneasca a devenit una dintre cele mai bine capitalizate banci din Romania, cu un indice al solvabilitatii de 24%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/berd-finanteaza-cu-100-mil-euro-banca-romaneasca-7787180
7787180
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.