Belarus: Un avion în care se afla un critic al preşedintelui, forţat să aterizeze la Minsk

Autor: Ştefan Ionescu Postat la 23 mai 2021 63 afişări

Belarus: Un avion în care se afla un critic al preşedintelui, forţat să aterizeze la Minsk

Un jurnalist din Belarus a fost arestat după ce regimul Lukaşenko a forţat un avion al companiei RyanAir să aterizeze forţat în capitala ţării, Minsk, scrie CNN.

Potrivit Aleph News, avionul RyanAir efectua o cursă Vilnius – Atena. Cu puţin înainte de a ieşi din spaţiul aerian al Belarusului, cineva de la bord a lansat o falsă alarmă cu bombă.

Un avion de luptă Mig29 a fost lansat din Minsk, iar avionul de pasageri a fost forţat să aterizeze.

Jurnalistul Roman Protasevich, care se afla în avion, a fost reţinut imediat şi riscă acum pedeapsa cu moartea.

Protasevich este un jurnalist şi activist din Belarus, critic al regimului Lukashenko. Anul trecut, a scris foarte mult despre brutalitatea poliţiei din timpul protestelor anti-guvernamentale. Din acest motiv, el a fost trecut pe lista persoanelor implicate în acte teroriste şi riscă să fie executat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avion,
deturnat,
belarus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.