Bebeluşii infectaţi cu stafilococ auriu | Controale în TOATE maternităţile. Ministerul Sănătăţii: 11 angajaţi ai Maternităţii Giuleşti au stafilococ/ Pintea: Iau în calcul orice măsură

Postat la 29 noiembrie 2018 46 afişări

Toate maternităţile din ţară vor fi controlate, după scandalul copiilor născuţi la Maternitatea Giuleşti, care au ajuns cu infecţii stafilocice la Spitalul “Grigore Alexandrescu”, anunţă Ministerul Sănătăţii, care precizează că 11 angajaţi ai secţiei de neonatologie ai maternităţii au stafilococ.

Bebeluşii infectaţi cu stafilococ auriu | Controale în TOATE maternităţile. Ministerul Sănătăţii: 11 angajaţi ai Maternităţii Giuleşti au stafilococ/ Pintea: Iau în calcul orice măsură

“S-au recoltat exudate nazale de la un număr de 49 persoane din secţia de neonatologie (din totalul de 55 persoane). Pentru 38 de persoane s-au obţinut rezultatele probelor recoltate, care au relevant că 11 sunt purtători de Stafilococ Auriu MRSA, restul de 27 fiind negativi”, se arată într-un comunicat de presă remis, joi seara, de Ministerul Sănătăţii.

 

Ministerul Sănătăţii informează că urmează să fie recoltate probe si de la ceilalţi angajaţi ai Maternităţii Giuleşti.

 

De asemenea, inspectorii sanitari din Direcţia de sănătate publică Bucureşti efectuează în această perioadă un control în maternităţile publice şi private din Bucureşti, care va fi extins şi în toată ţara. Sunt verificate condiţiile igienico-sanitare, respectarea protocoalelor de sterilizare, dezinfecţie, instruirea personalului medical privind respectarea regulilor de igiena a măinilor şi a Precauţiunilor Universale şi de Contact, precum şi respectarea circuitelor pentru pacienţi.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.