BCR: Moody's a redus ratingurile fără acces la informaţii detaliate privind performanţele băncii

Postat la 18 iulie 2013 64 afişări

Moody’s alocă ratinguri BCR pe baza informaţiilor publice, fără acces la date detaliate privind performanţa, decizia de reducere a calificativului pentru depozitele pe termen lung ţinând cont mai degrabă de tendinţe economice,de piaţă şi financiare modificate semnificativ între timp, potrivit băncii.

BCR: Moody's a redus ratingurile fără acces la informaţii detaliate privind performanţele băncii

 Ratingul pentru depozitele pe termen lung al BCR a fost retrogradat miercuri de către Moody’s de la nivelul Ba1 la Ba3, după ce agenţia a revizuit ratingul pentru soliditate financiară BCA (baseline credit assessment) de la b1 la b3. Moody’s a confirmat ratingul de soliditate financiară individuală BFSR la nivelul E+. Acest calificativ şi cel pentru depozitele pe termen lung au perspectivă negativă.

"Moody’s alocă aceste ratinguri în mod nesolicitat (fără cerere din partea băncii), pe baza informaţiilor din domeniul public, fără a avea acces la conducerea băncii şi la informaţii detaliate privind performanţa băncii, progresul actual ori iniţiative anticipative de afaceri. În acelaşi timp, considerăm că acţiunea de rating se bazează mai degrabă pe câteva tendinţe economice, de piaţă şi financiare din perioada deja scursă, din care mai multe, dacă nu majoritatea s-au inversat în mod semnificativ sau sunt în proces de îmbunătăţire în prezent", a precizat banca.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bcr-moody-s-a-redus-ratingurile-fara-acces-la-informatii-detaliate-privind-performantele-bancii-11131338
11131338
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.