BCE vrea să limiteze retragerile din băncile în faliment şi să introducă scutiri în locul garantării

Postat la 23 noiembrie 2017 65 afişări

Banca Centrală Europeană (BCE) a emis un document de opinie prin care propune o excepţie de la garantarea depozitelor bancare, înlocuind-o cu „scutiri discreţionare”, şi limitarea retragerilor de sume din depozitele păstrate în băncile confruntate cu falimentul.

BCE vrea să limiteze retragerile din băncile în faliment şi să introducă scutiri în locul garantării

„Excepţia generală pentru depozitele garantate şi creanţele în cadrul sistemelor de compensare a investitorilor ar trebui înlocuită cu scutiri discreţionare limitate care trebuie acordate de autoritatea competentă pentru a menţine un anumit grad de flexibilitate. În cadrul acestei abordări, autoritatea competentă ar putea, de exemplu, să permită deponenţilor să retragă zilnic o sumă limitată de depozite, în conformitate cu nivelul de protecţie instituit în temeiul Directivei privind schemele de garantare a depozitelor (DGSD) 34, ţinând cont de potenţialul lichidităţii şi constrângerile tehnice”, arată autorii documentului, care se referă la revizuirea cadrului de gestionare a crizelor bancare în Uniunea Europeană.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.