Bazele pesimismului din creier au fost descoperite de cercetători

Postat la 13 august 2018 205 afişări

O mare parte din pacienţii ce suferă de afecţiuni neuropsihiatrice, precum anxietate sau depresie, au parte de o stare negativă ce îi poate face să se axeze pe partea mai puţin plăcută a unei situaţii decât pe beneficii.

Bazele pesimismului din creier au fost descoperite de cercetători

Neurologii din cadrul MIT au descoperit o regiune a creierului ce poate genera acest tip de stare pesimistă. În testele de laborator pe animale, aceştia au descoperit că, prin stimularea regiunii nucleului caudat, animalele luau decizii mai negative. Deciziile pesimiste continuau pe parcursul unei zile întregi după stimularea iniţială, scrie Science Daily.

Descoperirea i-ar putea ajuta pe cercetători să înţeleagă cum apar unele dintre efectele depresiei sau anxietăţii şi poate ajuta la crearea unor noi tratamente.

Citiţi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.