Bază secretă nazistă sau ascunzătoare OZN? O insulă plutitoare misterioasă despre care nu se ştie aproape nimic

Postat la 27 ianuarie 2023 990 afişări

Bază secretă nazistă sau ascunzătoare OZN? O insulă plutitoare misterioasă despre care nu se ştie aproape nimic

O insulă misterioasă şi aproape perfect rotundă din Argentina se învârte pe axa sa – şi nimeni nu ştie de ce.

Insula a fost descoperită în 2016 de cineastul argentinian Sergio Neuspiller, în căutarea unei locaţii pentru filmul său despre fenomene paranormale.

Neuspiller a încercat să strângă fonduri pentru a explora insula, dar nu a reuşit, astfel că forţele care fac să se rotească El Ojo şi caracteristicile sale unice rămân necunoscute.

El Ojo, cunoscută şi sub numele de Insula Ochiului sau Insula Circulară, este o insulă plutitoare unică şi misterioasă situată în delta râului Paraná, în nord-estul Argentinei. Insula, care măsoară aproximativ 120 de metri în diametru, are o formă aproape perfect circulară şi se caracterizează prin rotaţia sa continuă în jurul axei sale.

Descoperire accidentală

Insula a fost descoperită în 2016 de cineastul argentinian Sergio Neuspiller, în căutarea unei locaţii pentru filmul său despre fenomene paranormale. Abia când s-a întors la faţa locului şi-a dat seama că insula şi-a schimbat poziţia, iar mişcarea a fost confirmată de imaginile din satelit realizate de Google la momente diferite. Înregistrările au arătat, de asemenea, că insula există în delta râului Paraná de douăzeci de ani, din 2003.

Insule plutitoare există peste tot pe Pământ. Ele se formează atunci când rădăcina unei plante fluviale se separă de fundul râului, deoarece apa a devenit prea adâncă. Este obişnuit ca astfel de insule să se deplaseze, adică vântul le mişcă încoace şi încolo. În Lacul Titicaca, de exemplu, un grup de 120 de astfel de insule plutitoare sunt locuite de tribul Uru, dar necesită o întreţinere constantă din cauza structurii lor delicate şi instabile. Cu toate acestea, spre deosebire de acestea, El Ojo este surprinzător de solidă şi compactă.

Cititi mai multe pe www.alephnes.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
insula,
nazism,
ozn

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.