Băuturi sofisticate şi îndrăzneţe special pentru români

Autor: Ioana Mihai Postat la 20 martie 2012 657 afişări

Granddis, cu activităţi pe piaţa de băuturi alcoolice, a lansat o nouă gamă de produse premium - Rose Mary Vermouth şi lichiorul Rose Mary Cherry. Ambele au fost create şi produse special în Italia pentru distribuitorul din România.

"Vermutul este un mix de vin (75%), alcool, zahăr şi peste 30 de tipuri de ierburi şi condimente. Rose Mary Vermouth a fost creat de un specialist italian chiar în Piemonte, regiunea în care a fost inventat vermutul - în oraşul Torino, cu câteva sute de ani în urmă - iar gustul şi calitatea deosebită îi confirmă pe deplin originea", a arătat Claudia Marin, director de marketing Granddis.

Cu o concentraţie alcoolică minimă de 14,5%, vermutul este servit, în principal, ca aperitiv (înainte de masă pentru a stimula pofta de mâncare), simplu sau cu apă gazoasă. Vermutul este foarte utilizat în prepararea unor cocteiluri cu alte băuturi (gin, vinuri spumante sau siropuri de fructe) la care se adaugă fructe confiate etc.

Rose Mary Vermouth este disponibil în două sortimente: Bianco - ce îmbină gustul proaspat şi fructat al strugurelui alb cu aroma vinului demisec şi, respectiv, Rosso - caracterizat prin gustul plin şi fructat al strugurelui negru, combinat cu aroma fină a vinului roşu demidulce; aroma si gustul sunt potenţate de adaosuri de extracte naturale de ierburi macerate în alcool agricol de cea mai bună calitate.

Lichiorul Rose Mary Cherry este o băutură pusă în valoare de aroma şi gustul cireşelor sălbatice, obţinută din alcool agricol în amestec cu extract de plante şi cireşe. "Atât Rose Mary Vermouth, cât şi Rose Mary Cherry au fost create de experţi italieni special pentru Granddis; ambele sunt produse în regiunea Piemonte (Nordul Italiei), de către o companie cu o tradiţie de peste 100 de ani în domeniu. Ambalajele celor două produse - dezvoltate împreună cu cea mai prestigioasă casă de design din lume, Claessens International - îmbie ele însele la consum, întrucât prin forme şi culori reuşesc să susţină şi să ilustreze calităţile acestor băuturi", a precizat Claudia Marin. Vânzarea acestei game se realizează în proporţie de 70% prin canalele de retail (tradiţional şi modern), iar restul prin restaurante, cluburi şi baruri.

Primul produs lansat în România sub brandul premium Rose Mary a fost vinul spumant produs de una dintre cele mai importante companii producǎtoare de vin din Italia. "Rose Mary Vermouth şi Cherry sunt băuturi premium, aromate şi cu gust memorabil, potrivite pentru a fi consumate atât simple - cu gheaţă şi lămâie, cât şi în diferite cocktail-uri", a arătat Claudia Marin.

Granddis, deţinută de acţionari români şi parte din Grupul Prodal, distribuie mărci precum Stalinskaya Vodka si Wembley Dry Gin (fiecare fiind lider de piaţă pe categoria sa), Evan Williams, Stolichnaya, Rose Mary.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bauturi-sofisticate-si-indraznete-special-pentru-romani-9417921
9417921
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.