Bătălia pentru şefia Băncii Mondiale, deschisă de candidatura unui oficial al ONU

Postat la 05 martie 2012 41 afişări

Bătălia pentru succesiunea lui Robert Zoellick la preşedinţia Băncii Mondiale (BM) a fost deschisă oficial zilele trecute prin candidatura unui alt american, economistul Jeffrey Sachs, oficial al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Sachs, care prezidează un comitet al ONU, şi-a anunţat oficial intenţia de a candida într-un articol publicat în Washington Post. Anunţul a fost făcut în condiţiile în care o sursă apropiată Băncii Mondiale a declarat că "oficialii americani se gândesc la lansarea în cursă a secretarului Trezoreriei Timothy Geithner, a unuia dintre predecesorii săi Lawrence Summers, sau a unui reprezentant din sectorul privat, precum Mohamed El-Erian, şeful fondului de investiţii Pimco. Sachs a ţinut să precizeze că nu provine nici de pe Wall Street nici din mediul politic american.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Robert Zoellick,
financiar,
Banca Mondiala
/actualitate/batalia-pentru-sefia-bancii-mondiale-deschisa-de-candidatura-unui-oficial-al-onu-9370036
9370036
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.