Bătaie pe clubul de fotbal Chelsea după ce proprietarul rus, oligarhul Roman Abramovici, a fost ”ostracizat” de sancţiunile Vestului. Cei trei mari potenţiali cumpărători, care pun la bătaie miliarde de euro

Autor: Ştefan Stan Postat la 20 martie 2022 314 afişări

Bătaie pe clubul de fotbal Chelsea după ce proprietarul rus, oligarhul Roman Abramovici, a fost ”ostracizat” de sancţiunile Vestului. Cei trei mari potenţiali cumpărători, care pun la bătaie miliarde de euro

Fostul preşedinte al British Airways, Martin Broughton, a declarat că consorţiul său care a licitat pentru Chelsea, echipă din prima ligă engleză, este format din investitori bogaţi din întreaga lume, care doresc cu toţii să menţină statutul de lider al clubului, scrie Reuters. 

Trei oferte de cumpărare a lui Chelsea au fost făcute de grupuri conduse de dezvoltatorul imobiliar britanic Nick Candy, de familia Ricketts, proprietara echipei Chicago Cubs, şi de consortiul format din Broughton şi preşedintele World Athletics, Sebastian Coe. 

Chelsea a fost scoasă iniţial la vânzare de proprietarul Roman Abramovici în urma invaziei Rusiei în Ucraina, înainte ca guvernul britanic să îi impună oligarhului sancţiuni, oferindu-i efectiv controlul asupra clubului.

"Este un grup de indivizi din întreaga lume ... foarte capitalizat. Vor fi toţi banii lor proprii, fără termene de ieşire şi de pe patru sau cinci continente", a declarat Broughton despre grupul său într-un interviu acordat sâmbătă la BBC.

"Toţi aceşti oameni sunt hotărâţi să menţină Chelsea la nivelul la care se află în acest moment - o echipă câştigătoare a campionatului de top", a adăugat Broughton, care a spus că a susţinut Chelsea din 1955.

Companiile sud-coreene Hana Financial Group şi C&P Sports Limited şi-au unit forţele cu Candy pentru a licita două miliarde de lire sterline (2,6 miliarde de dolari) pentru Chelsea, se arată într-un comunicat al acesteia, remis vineri.

Broughton a refuzat să precizeze cât de mult a licitat grupul său, dar a spus că oferta a fost competitivă.

Proprietarii echipei americane de baseball Chicago Cubs, familia Ricketts, au confirmat pentru Reuters că au făcut şi ei o ofertă pentru Chelsea, împreună cu fondatorul Citadel, Ken Griffin.

Se aşteaptă ca şi alţi ofertanţi să fie confirmaţi în zilele următoare. O sursă apropiată a declarat pentru Reuters că miliardarul elveţian Hansjoerg Wyss, care s-a asociat cu Todd Boehly, coproprietar al echipei LA Dodgers, cu omul de afaceri britanic Jonathan Goldstein şi cu colegul conservator Daniel Finkelstein, a depus, de asemenea, o ofertă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
chelsea,
club

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.