Basescu se duce la Tokyo sa ia bani pentru metrou. Cand va fi gata legatura cu aeroportul Otopeni

Postat la 24 februarie 2010 12 afişări

Traian Basescu se va duce la Tokyo pentru a participa la semnarea imprumutului in valoare de 340 milioane de euro pentru magistrala de metrou care va face legatura cu Aeroportul Otopeni.

Presedintele Traian Basescu se va afla la finele saptamanii viitoare intr-o vizita la Tokyo, prilej cu care va participa la semnarea acordului de imprumut dintre Banca Japoniei pentru Cooperare Internationala (JICA) si Metrorex, pentru constructia magistralei de metrou Piata Victoriei - Aeroportul International Henri Coanda-Otopeni, au declarat pentru Gandul surse din Ministerul Transporturilor.

Pentru ca acordul sa poata fi semnat in timpul vizitei presedintelui, Guvernul a urgentat procedurile si a hotarat, ieri, sa lanseze procedurile de contractare a imprumutului, in valoare de 340 milioane de euro. Totodata, in cel mai scurt timp vor fi aprobati si indicatorii tehnico-economici ai proiectului, au precizat sursele.

Memorandumul aprobat de Executiv prevede incheierea unui acord in forma simplificata, prin schimb de note, intre guvernele Romaniei si Japoniei privind acordarea creditului de 41,87 miliarde de yeni (338,9 milioane de euro).

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/basescu-se-duce-la-tokyo-sa-ia-bani-pentru-metrou-cand-va-fi-gata-legatura-cu-aeroportul-otopeni-5610936
5610936
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.