Băsescu: Nu voi trimite scrisoarea de intenţie la Parlament dacă va fi afectat deficitul asigurărilor sociale

Postat la 06 mai 2012 10 afişări

Şeful statului a declarat, la întâlnirea cu delegaţia FMI, că menţinerea la nivelul actual a deficitelor la fondurile de asigurări de sănătate şi pensii reprezintă elementul esenţial pentru perioada următoare, arătând că nu va trimite scrisoarea Parlamentului dacă acest principiu nu va fi respectat.

"Sunteţi aproape de terminarea misiunii, după cum am înţeles. Şi aş vrea să ştiu cum e imaginea de ansamblu acum. Aşa cum am discutat cu ministrul de Finanţe, elementul cheie legat de plăţile pe care trebuie să le faceţi în perioada următoare trebuie să rămână la stadiul de a nu afecta deficitele structurale ale fondului de asigurări de sănătate şi ale fondului de pensii. Este elementul esenţial din punctul meu de vedere. Nu voi trimite scrisoarea Parlamentului dacă acest principiu nu va fi respectat", a afirmat Traian Băsescu la începutul discuţiei cu delegaţia FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene.

La întrevederea de la Palatul Cotroceni au participat şi ministrul desemnat al Finanţelor, Florin Georgescu, precum şi secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Gheorghe Ghergina, dar şi reprezentantul României pe lângă FMI, Mihai Tănăsescu şi reprezentantul BNR Adriana Marinescu.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/basescu-nu-voi-trimite-scrisoarea-de-intentie-la-parlament-daca-va-fi-afectat-deficitul-asigurarilor-sociale-9598354
9598354
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.