Basescu anunta FMI ca ar mai vrea un imprumut

Postat la 31 martie 2010 11 afişări

In decurs de numai trei saptamani, seful statului vorbeste iar de un nou acord cu FMI. Analistii spun ca banii ar fi necesari pentru achitarea actualului imprumut.

Dominique Strauss-Kahn, directorul general al FMI, a fost marti la Bucuresti, intr-o vizita-maraton de sase ore - parte a unui turneu european -, cu opriri la Guvern, Academia de Studii Economice, Cotroceni si Parlament. Dupa intalnirea cu presedintele Traian Basescu, a treia din programul extrem de incarcat al sefului FMI, se intrevad vesti nu tocmai bune pentru romani: seful statului a spus ca doreste o cooperare pe termen lung cu institutia financiara, respectiv un nou imprumut. "Cand vom incheia acest acord, cel mai probabil va vom solicita un acord stand by de asistenta sau o linie de credit flexibila. Vom vedea impreuna ce solutie trebuie adoptata in ce priveste Romania, pentru ca este clar ca, atat timp cat suntem intr-un acord cu dumneavoastra, Romania este mai credibila", i-a spus Traian Basescu directorului general al FMI, in timpul intalnirii de la Palatul Cotroceni.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/basescu-anunta-fmi-ca-ar-mai-vrea-un-imprumut-5790440
5790440
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.