Băsescu: Am fi foarte interesaţi ca Deutsche Bahn să participe la privatizarea CFR Marfă

Postat la 31 ianuarie 2014 33 afişări

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, vineri, jurnaliştilor germani, că România ar fi foarte interesată ca Deutsche Bahn să participe la licitaţia pentru privatizarea CFR Marfă.

Băsescu: Am fi foarte interesaţi ca Deutsche Bahn să participe la privatizarea CFR Marfă

 Şeful statului a declarat, în cadrul unei conferinţe cu jurnaliştii acreditaţi în Bundestag, că economia de stat din România trebuie privatizată, întrucât nu este competitivă.

"Economia de stat care n-a fost încă privatizată, şi asta reprezintă circa 45% din economia românească, nu este încă la un nivel de competitivitate suficient. Şi atunci au fost declanşate operaţiuni de privatizare a marilor companii de stat din energie, din transport (...) Vom privatiza marile companii de stat pentru că ni se pare că aici este cheia creşterii competitivităţii sectorului de stat", a spus Traian Băsescu.

În acest context, Băsescu a subliniat că autorităţile române ar fi interesate de participarea Deutsche Bahn la privatizarea CFR Marfă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/basescu-am-fi-foarte-interesati-ca-deutsche-bahn-sa-participe-la-privatizarea-cfr-marfa-11998457
11998457
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.