Barometrul Securităţii: Cei mai mulţi români vor exploatarea resurselor de gaz din Marea Neagră

Postat la 19 septembrie 2019 54 afişări

Barometrul Securităţii: Cei mai mulţi români vor exploatarea resurselor de gaz din Marea Neagră

Cei mai mulţi români doresc exploatarea resurselor de gaze naturale din zona Mării Negre şi finalizarea construirii celorlalte reactoare nucleare de la Cernavodă, arată Barometrul Securităţii Energetice.

Conform Barometrului Securităţii Energetice, realizat de Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale "Ion I. C. Brătianu" al Academiei Române (ISPRI) şi de Laboratorul de Analiză a Războiului Informaţional şi Comunicare Strategică (LARICS), 75,6% dintre români doresc exploatarea resurselor de gaz natural de la Marea Neagră, iar 65,9% doresc finalizarea construirii reactoarelor nucleare de la Cernavodă.

Potrivit sondajului, 83,6% dintre români consideră că schimbările climatice sunt reale şi produc efecte vizibile.

În plus, 62% din totalul populaţiei consideră important şi foarte important să economisească energie electrică, gaz, combustibili pentru reducerea costurilor, 30,8% pentru reducerea poluării, iar 6,2% pentru confortul personal. Potrivit sondajului, 58% dintre români consideră că statul ar trebui să subvenţioneze doar consumatorii de energie vulnerabili, care au venituri mici.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
exploatare,
resurse,
securitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.