Barna, despre scandalul „Fără penali”: Parlamentul are azi o ocazie excelentă să-şi spele obrazul

Autor: Andreea Tobias Postat la 12 noiembrie 2020 21 afişări

USR a cerut oficial joi dimineaţă un nou plen al Senatului, pentru adoptarea iniţiativei „Fără penali în funcţii publice", declară la RFI copreşedintele USR PLUS Dan Barna. Proiectul nu a putut fi votat miercuri, din lipsă de cvorum, în urma unui scandal între Putere şi Opoziţie.

Barna, despre scandalul „Fără penali”: Parlamentul are azi o ocazie excelentă să-şi spele obrazul

Dan Barna speră că iniţiativa „Fără penali în funcţii publice" va fi pusă joi pe agenda Senatului: „Chiar în această dimineaţă, colegul meu Radu Mihail, liderul de grup al USR de la Senat, a depus o convocare pentru organizarea unui Birou Permanent, care să decidă astăzi organizarea unui plen în această după-amiază, unui plen prin vot telefonic, cu subiect unic pe ordinea de zi, această iniţiativă, astfel încât fiecare senator să aibă ocazia să-şi exprime punctul de vedere şi să voteze această iniţiativă".

În opinia sa, „este o chestiune de responsabilitate majoră ca acest referendum să se întâmple deodată cu alegerile parlamentare, acum, pe şase decembrie, pentru că organizarea separată a unui referendum în acest context de pandemie ar avea nu numai efectele de cost foarte mari, dar în primul rând miza de sănătate publică. Or ca lucrul acesta să se întâmple, este obligatoriu ca astăzi, ieri, azi sau ieri ar fi trebuit să se întâmple, Senatul să voteze această iniţiativă, astfel încât să se poată organiza referendumul. Este momentul în care PSD şi PNL pot să dovedească faptul că votul dat în Camera Deputaţilor pentru această iniţiativă nu a fost doar un vot electoralist de imagine publică şi chiar îşi doresc această iniţiativă".

Dan Barna face apel la Ludovic Orban şi Marcel Ciolacu să nu mai blocheze adoptarea iniţiativei "Fără penali în funcţii publice": "Dacă există voinţă politică, dacă PSD şi PNL şi fac din nou apel şi la domnul Orban şi la domnul Ciolacu, putem astăzi să încheiem şi să dăm un mesaj, după patru ani de Parlament ruşinos, astăzi ar fi o ocazie excelentă să-şi spele puţin obrazul acest Parlament şi să voteze o iniţiativă pe care un milion de români în mod explicit au solicitat-o".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
barna,
fără penali,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.