Barack Obama avertizează Rusia şi Iranul privind implicarea în conflictul din Siria

Autor: Mihai Draghici Postat la 03 octombrie 2015 148 afişări

Preşedintele SUA, Barack Obama, avertizează Rusia şi Iranul că implicarea în războiul din Siria nu va contribui la depăşirea crizei, acuzând că raidurile aeriene ruse pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad slăbesc opoziţia moderată şi consolidează poziţiile reţelei teroriste Stat Islamic.

Raidurile aeriene efectuate de Rusia în Siria pentru susţinerea regimului Bashar al-Assad "slăbesc opoziţia moderată şi consolidează poziţiile reţelei teroriste Stat Islamic", crede preşedintele Statelor Unite.

Obama a respins poziţia Rusiei, care consideră că toate forţele care luptă împotriva regimului de la Damasc ar fi "terorişti".

"Problema în Siria este Bashar al-Assad şi acţiunile brutale asupra poporului sirian; aceste lucruri trebuie să înceteze", a declarat Obama în cursul unei conferinţe de presă organizate la Casa Albă.

"Nu vom coopera la campania rusă de a distruge orice forţă dezamăgită de regimul al-Assad. Din punctul de vedere al Moscovei, toţi sunt terorişti. Aceasta este o cale spre dezastru", a subliniat preşedintele Statelor Unite, avertizând Rusia şi Iranul privind riscurile implicării în conflictul sirian.

"Orice soluţie militară, orice încercare a Rusiei şi Iranului de a consolida regimul Bashar al-Assad şi de a linişti populaţia va contribui doar la amplificarea problemelor. Nu va funcţiona aşa. Va funcţiona doar foarte puţin", a insistat Obama, dând asigurări că Rusia şi Statele Unite nu vor ajunge la conflict din cauza disensiunilor privind Siria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
RUSIA/IRAN,
SIRIA
/actualitate/barack-obama-avertizeaza-rusia-si-iranul-privind-implicarea-in-conflictul-din-siria-14788511
14788511
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.