Bănicioiu: Costurile pentru noua terapie a hepatitei C, discutate la nivel european

Postat la 21 iulie 2014 41 afişări

Costurile pentru noua terapie a hepatitei C, de care ar putea beneficia din toamnă şi bolnavii din România, trebuie discutate la nivel european, pentru o abordare unitară, până acum niciun pacient din UE neavând acces la terapie, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Bănicioiu: Costurile pentru noua terapie a hepatitei C, discutate la nivel european

 "În România nu s-a ajuns la terapii noi. Acum vorbim de actualizarea permanentă a listei de compensate. Acum avem un mecanism de evaluare a noilor molecule, ceea ce ne va conduce la introducerea noii terapii. În toamnă vom avea o listă de medicamente compensate finalizată. Evident principala problemă, ca la orice tratament inovator, este cea legată de costuri. Căutăm soluţii legate de costuri, dar cred că este o problemă care excede cadrul României.

Este o problemă care trebuie tratată la nivel european. Există ţări cu posibilităţi de cumpărare mai mari, altele mai reduse. Sigur că abordarea trebuie să fie una comună. Mi-aş dori să fie o discuţie la nivelul Uniunii Europene şi cu precădere pentru ţările care au cea mai mare incidenţă şi care pot crea probleme în toată UE", a declarat ministrul Sănătăţii, prezent la Ambasada Italiei, cu ocazia lansării de către Fundaţia Renaşterea a programului naţional de prevenire şi conştientizare a problematicii hepatitei în România.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/banicioiu-costurile-pentru-noua-terapie-a-hepatitei-c-discutate-la-nivel-european-12949742
12949742
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.