Bani acordaţi tinerilor care se căsătoresc şi locuinţe la preţ redus. Ce proiecte spectaculoase a mai avansat primarul Capitalei, Gabriela Firea

Postat la 15 mai 2017 111 afişări

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, propune acordarea unui stimulent financiar în valoare de 1.500 de lei pentru tinerii proaspăt căsătoriţi, existând posibilitatea ca aceştia să beneficieze de o locuinţă la preţ redus, construită de municipalitate.

Bani acordaţi tinerilor care se căsătoresc şi locuinţe la preţ redus. Ce proiecte spectaculoase a mai avansat primarul Capitalei, Gabriela Firea

"Pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de consiliu am introdus un proiect de hotărâre prin care să se instituie acordarea un stimulent financiar în cuantum de 1.500 de lei net/familie, pentru tinerii care se căsătoresc. Totodată, după cum bine ştiţi, Primăria Capitalei a înfiinţat societatea pe acţiuni S.C. Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti S.A. care are că obiect principal de activitate construirea de locuinţe sociale pentru tineri, la preţuri mult mai mici decât cele disponibile pe piaţă şi tot pentru aceştia am înfiinţat Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, pentru a putea sprijini iniţiativele şi priorităţile reale ale tinerilor din Capitală", a declarat Gabriela Firea printr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Acest proiect prevede ca cel puţin unul dintre soţi să se afle la prima căsătorie, să aibă domiciliul sau reşedinţa pe rază Municipiului Bucureşti, iar cel puţin unul dintre soţi să aibă vârstă cuprinsă între 18 şi 35 de ani.

"Tinerii amână tot mai mult căsătoria, în lipsa unor factori social-economici care să o favorizeze şi din cauza faptului că nu primesc sprijin din partea statului, prin autorităţile publice centrale şi locale, la constituirea familiei", se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.