Băncile vor putea primi de la Fisc date despre clienţi doar dacă se va modifica secretul fiscal

Autor: Vlad Popescu Postat la 01 martie 2013 19 afişări

Băncile vor putea primi date de la Fisc privind situaţiile financiare declarate de potenţialii clienţi numai dacă va fi modificat Codul de procedură fiscală în legătură cu definirea secretului fiscal, iar accesul va fi limitat, fără ca băncile să poată urmări în timp evoluţia debitorului

Băncile vor putea primi date de la Fisc privind situaţiile financiare declarate de potenţialii clienţi numai dacă va fi modificat Codul de procedură fiscală în legătură cu definirea secretului fiscal, iar accesul va fi limitat, fără ca băncile să poată urmări în timp evoluţia debitorului. "La discuţiile dintre ARB, BNR şi ANAF s-a cerut acceptul instituţiei pentru a facilita accesul băncilor la bazele de date ale Fiscului. Astfel, băncile ar urma să aibă posibilitatea de a interoga situaţia fiscală a celor care aplică pentru credite sau alte instrumente de finanţare, simplificându-se procedurile existente, ca un avantaj pentru toţi jucătorii. Totuşi, acordul de la Fisc va fi unul condiţionat şi pe un termen definit. Băncile vor putea verifica un client doar când aplică pentru un produs de finanţare, nu şi pe perioada de derulare", au declarat pentru Mediafax surse apropiate discuţiilor - care sunt mai vechi - despre accesul băncilor la situaţiile financiare ale potenţialilor clienţi.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
fisc,
Codul de procedura fiscala,
ANAF,
ARB,
BNR
/actualitate/bancile-vor-putea-primi-de-la-fisc-date-despre-clienti-doar-daca-se-va-modifica-secretul-fiscal-10619969
10619969
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.