Băncile din Europa încep să caute din nou oportunităţi de achiziţii

Postat la 04 februarie 2014 34 afişări

Băncile europene încep să caute din nou oportunităţi de achiziţii pentru a se extinde la nivel internaţional, chiar dacă resimt încă efectele crizei financiare, potrivit cotidianului Wall Street Journal.

Băncile din Europa încep să caute din nou oportunităţi de achiziţii

 Şefii unor bănci din Spania şi Italia, ţări afectate puternic de criza economică, au anunţat că au în vedere posibile preluări în străinătate. În Franţa, oficiali ai băncii centrale au transmis, în conversaţii private, instituţiilor de credit să analizeze posibile achiziţii în sudul Europei, a declarat o sursă apropiată situaţiei, citată de Wall Street Journal.

Apetitul pentru achiziţii vine după mai mulţi ani dificili pentru băncile europene, care încearcă să găsească noi surse de creştere a profiturilor, afectate de introducerea de reglementări mai aspre.

Discuţiile referitoare la posibile tranzacţii par a fi la început şi nu există o certitudine că se vor concretiza prin tranzacţii. De asemenea, nu există aşteptări pentru fuziuni de amploare, în parte din cauza reticenţei investitorilor şi autorităţilor de reglementare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bancile-din-europa-incep-sa-caute-din-nou-oportunitati-de-achizitii-12018153
12018153
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.