Băncile austriece au nevoie de capital de până la 8 miliarde euro pentru a respecta regulile Basel III

Postat la 09 iulie 2013 53 afişări

Băncile austriece trebuie să găsească capital suplimentar de până la 8 miliarde de euro până în 2022 pentru a se conforma regulilor internaţionale Basel III, a anunţat, luni, banca centrală a Austriei, citată de Bloomberg.

Băncile austriece au nevoie de capital de până la 8 miliarde euro pentru a respecta regulile Basel III

 Principala provocare va fi înlocuirea unor ajutoare de stat totalizând 5,15 miliarde de euro până în 2017, când acestea nu vor mai putea fi luate în calcul drept capital de bază, informează Bloomberg.

Erste Group derulează un proces de vânzare de titluri noi în valoare de 660 de milioane de euro, fondurile urmând să fie folosite pentru plata unui ajutor de stat de 1,2 miliarde de euro. Raiffeisen ar putea vinde acţiuni pentru a susţine achitarea unui ajutor de stat de 1,75 miliarde de euro, a declarat, în iunie, directorul general al băncii, Karl Sevelda. Bawag PSK a plătit în iunie o primă tranşă, de 50 de milioane de euro, pentru achitarea ajutorului financiar de 550 de milioane de euro primit de la stat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bancile-austriece-au-nevoie-de-capital-de-pana-la-8-miliarde-euro-pentru-a-respecta-regulile-basel-iii-11111045
11111045
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.