Banca Mondială împrumută România cu 1 mld. euro pentru politici de dezvoltare şi reforma sanitară

Postat la 17 iunie 2014 29 afişări

Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), parte a Băncii Mondiale, acordă României două împrumuturi în valoare de 1 miliard euro, din care 750 milioane euro pentru politici de dezvoltare, iar 250 milioane euro pentru susţinerea proiectului de reformă a sectorului sanitar.

Banca Mondială împrumută România cu 1 mld. euro pentru politici de dezvoltare şi reforma sanitară

 Cele două acorduri de împrumut au fost semnate marţi de ministrul Finanţelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, şi Elisabetta Capannelli, manager de ţară Biroul Băncii Mondiale din România.

"Cele două împrumuturi se circumscriu noii strategii de parteneriat de ţară pentru România a Băncii Mondiale, potrivit căreia banca urmează să acorde României, în perioada 2014 - 2017, asistenţă financiară de până la 1 miliard euro anual în vederea îndeplinirii obiectivelor de dezvoltare pe termen lung, în conformitate cu Programul de convergenţă şi Programul naţional de reformă, precum şi în vederea dezvoltării capacităţii de a aborda aspecte instituţionale şi sociale necesare pentru atingerea standardelor UE", se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/banca-mondiala-imprumuta-romania-cu-1-mld-euro-pentru-politici-de-dezvoltare-si-reforma-sanitara-12774897
12774897
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.