Dinu Patriciu a vândut un complex de birouri din Berlin companiei de investiţii Real IS Investment

Autor: Cristina Cuncea Postat la 17 iunie 2014 53 afişări

Dinu Patriciu a vândut un complex de birouri pe care îl deţinea în Berlin companiei germane de investiţii Real IS Investment, proprietatea fiind achiziţionată de omul de afaceri în 2006-2007.

Complexul, cunoscut sub denumirea de Mosse-Zentrum, se află în zona centrală a Berlinului şi a fost cumpărată de la RE Mosse Zentrum Sàrl, o subsidiară deţinută de vehiculul de investiţii imobiliare Dinu Patriciu Global Properties, potrivit reprezentanţilor Real IS Investment.

Patriciu a cumpărat complexul, ca două unităţi separate, prima fiind preluată în anul 2006 de la un investitor, iar a doua în 2007 de la un dezvoltator imobiliar. Complexul are o suprafaţă închiriabilă de 38.000 de metri pătraţi.

În ultimii ani, RE Mosse Zentrum a extins contractele de închiriere cu principalii chiriaşi şi a încheiat contracte pe termen lung cu companii noi. Printre chiriaşi se numără compania de facility management Dussmann Service Deutschland, operator pentru cămine pentru bătrâni Kursana Residenzen GmbH, compania franceză din domeniul aerospaţial şi al apărorii Thales şi operatorul online Visual Meta.

Tranzacţia este analizată de autoritatea anticartel din Germania.

Patriciu deţine active imobiliare în Germania, Suedia sau Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro în mijlocul crizei. În România, portofoliul imobiliar al lui Dinu Patriciu cuprinde Romană Offices, Cubic Center şi Evo Center (în Pipera), Băneasa Business Center, Cascade Offices (Buzeşti) sau Floreasca 2 Business Center. Totodată, omul de afaceri a deţinut împreună cu fondul AIG/Lincoln clădirea de birouri Lakeview din Floreasca vândută în anul trecut fondului NEPI.

Real IS Investment este membru al grupului german Sparkasse-Finanzgruppe, cu investiţii de peste 8 miliarde de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PATRICIU,
BIROURI,
VÂNZARE
/actualitate/dinu-patriciu-a-vandut-un-complex-de-birouri-din-berlin-companiei-de-investitii-real-is-investment-12774110
12774110
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.