Banca Mondială: Guvernul trebuie să rezolve provocările legate de administraţia publică

Postat la 15 iunie 2012 12 afişări

Guvernul trebuie să rezolve provocările legate de administraţia publică dacă vrea să aibă succes pe termen mediu, deoarece amânarea unor reforme necesare de mult timp au erodat perspectivele economice, a declarat, vineri, vicepreşedintele regional al Băncii Mondiale, Philippe Le Houreou.

El s-a întâlnit la Palatul Victoria cu premierul Victor Ponta, cei doi participând la conferinţa cu tema "Modernizarea Administraţiei Publice în România". "Guvernul trebuie să rezolve provocările legate de administraţia publică dacă vrea să aibă succes pe termen mediu. Este clar că şansele de creştere economică sunt influenţate de calitatea administraţiei publice. Amânarea unor reforme necesare de mult timp au erodat perspectivele economice, iar, invers, creşterea calităţii actului de guvernare poate aduce beneficii concrete", a spus Le Houreou. Acesta a arătat că o administraţie publică onestă şi instituţii de reglementare imparţiale sunt în măsură să atragă investiţii care să asigure o creştere economică sănătoasă.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/banca-mondiala-guvernul-trebuie-sa-rezolve-provocarile-legate-de-administratia-publica-9749933
9749933
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.