Banca centrală a Germaniei a îmbunătăţit prognozele economice pentru acest an şi pentru 2014

Autor: Marius Oncu Postat la 06 decembrie 2013 35 afişări

Banca centrală a Germaniei, Bundesbank, a îmbunătăţit vineri estimările privind creşterea economică pentru acest an şi pentru 2014, evidenţiind astfel evoluţia divergentă a statelor membre ale zonei euro.

Banca centrală a Germaniei a îmbunătăţit prognozele economice pentru acest an şi pentru 2014

Economia Germaniei va creşte cu 0,5% în acest an şi cu 1,7% anul următor, arată noile prognoze ale Bundesbank. Anterior, banca lua în calcul un avans al PIB de 0,3% pentru acest an şi de 1,5% pentru anul următor.

Pentru anul 2015, instituţia financiară anticipează o accelerare la 2% a celei mai mari economii europene, potrivit Reuters.

"Economia Germaniei este în stare bună - rata şomajului este scăzută, numărul de angajaţi este în urcare, iar creşterea salarială revine la normal", a declarat preşedintele Bundesbank, Jens Weidmann.

Germania a fost în ultima perioadă un motor important al recuperării în zona euro, aflată în încetinire, în contextul datelor macroeconomice mai slabe din Franţa şi Italia.

Îmbunătăţirea estimărilor economice a fost determinată în principal de cererea internă şi mai puţin de exporturi, situaţie susţinută de dobânzile reduse şi creşterea veniturilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
ECONOMIE,
/actualitate/banca-centrala-a-germaniei-a-imbunatatit-prognozele-economice-pentru-acest-an-si-pentru-2014-11746178
11746178
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.