Banca Americană Merrill Lynch: 13% dintre companiile lumii sunt catalogate drept „zombi”. Ce fac aceste afaceri pentru a se menţine „în viaţă”

Postat la 01 aprilie 2019 75 afişări

Ultimul deceniu, marcat de rate foarte scăzute ale dobânzilor, a dus la apariţia aşa-numitelor companii „zombi”, numărul acestora, în economiile avansate, situându-se, anul trecut, la 536, sau 13% din total, potrivit Băncii Americane Merrill Lynch, citată de CNN.

Banca Americană Merrill Lynch: 13% dintre companiile lumii sunt catalogate drept „zombi”. Ce fac aceste afaceri pentru a se menţine „în viaţă”

Numărul este surprinzător, dat fiind faptul că economia globală a fost puternică în 2018. De fapt, numărul companiilor „zombi” constatat în prezent nu este departe de cel maxim înregistrat în timpul marii recesiuni din perioada anilor 2007 - 2009, a afirmat Bank of America (BofA). „În perioada respectivă, această situaţie era de înţeles, pentru că profiturile tuturor se prăbuşeau”, a declarat Michael Hartnett, strategul principal al investiţiilor al BofA.

 

Aşadar, care este scuza de data aceasta? Economiştii dau vina pe perioada actuală, marcată de rate extrem de scăzute ale dobânzilor.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii,
zombi,
banca,
mentinere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.