BACALAUREAT 2013: SUBIECTELE la proba scrisă de Limba română, sesiunea a II-a

Postat la 26 august 2013 64 afişări

Peste 55.000 de absolvenţi de liceu susţin luni prima probă scrisă din sesiunea a doua a examenului de bacalaureat, la Limba şi literatura română. La sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat s-au înscris 55.741 de candidaţi pentru susţinerea probei scrise de Limba şi literatura română.

BACALAUREAT 2013: SUBIECTELE la proba scrisă de Limba română, sesiunea a II-a

 Candidaţii au avut de rezolvat varianta de subiecte cu numărul opt la proba scrisă la Limba şi literatura română susţinută luni.

La primul subiect, pe un fragment din nuvela "Budulea Taichii" a lui Ioan Slavici, candidaţii au avut de rezolvat mai multe cerinţe vizând cunoştinţe de vocabular, limbă română şi gramatică.

Cerinţa de la punctul 1 al primului subiect a fost să fie dat câte un sinonom potrivit pentru sensul din text al cuvintelor "ştiam" şi "uimirea".

La punctul 2 al primului subiect s-a cerut explicarea rolului cratimei în secvenţa "dar se-nţelege".

Candidaţii au avut, la punctul trei, de făcut un enunţ în care să folosească o locuţiune sau expresie care să conţină substantivul "nume".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bacalaureat-2013-subiectele-la-proba-scrisa-de-limba-romana-sesiunea-a-ii-a-11271919
11271919
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.