Avram Iancu a devenit primul român care a înotat continuu 24 de ore

Autor: Andreea Tobias Postat la 29 august 2020 258 afişări

Avram Iancu, un bibliotecar din Petroşani, susţine că a devenit primul român care a înotat continuu 24 de ore. Mai mult, bibliotecarul spune că a înotat cu 12 ore peste această barieră.

Avram Iancu a devenit primul român care a înotat continuu 24 de ore

„Am reuşit câteva performanţe unice la nivel naţional, dar şi internaţional. În decursul zilelor viitoare voi dezvolta dimensiunea fiecărei performanţe în parte”, a scris bibliotecarul din Petroşani pe Facebook.

Prima performanţă menţionată de acesta este un record naţional de distanţă, de 107.3 km.

„Sunt primul român care sparge bariera de 24 de ore de înot încontinuu. Nu doar că am spart bariera, dar am înotat cu 12 ore peste această barieră. În topurile din domeniu, pe criteriul anduranţei, ca perioadă de înot, se poate intra cu minim 24 de h înotate”, a scris Avram Iancu.

De asemenea, acesta menţionează că a stabilit şi un record românesc absolut a lungimii reprizei de înot după durată: 36 de ore şi 28 de minute: „Cu aceste cifre, faptic vorbind, sunt cel mai rezistent înotător român în ape deschise. Deşi am reuşit, nu am niciun merit. Meritul este al echipei de suport, partenerilor şi lui Dumnezeu care ne-a îngăduit”.

Petroşeneanul Avram Iancu are numeroase recorduri. El este primul român care a reuşit să traverseze Canalul Mânecii, având doar slip şi cască. Performanţa a fost realizată în august 2016, după 18 ore de înot.

Cu un an înainte, în iunie 2015, Avram Iancu a înotat în Dunăre, din dreptul localităţii brăilene Gropeni până la Galaţi. Atunci a parcurs aproximativ 42 de kilometri în 10 ore.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avram iancu,
înot,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.