Avocatul Poporului: Îi consultăm pe cei implicaţi în elaborarea Codului insolvenţei, pentru a stabili intenţia

Postat la 08 octombrie 2013 43 afişări

Avocatul Poporului, Crişu Anastasiu, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că posibila ridicare a unei excepţii de neconstituţionalitate privind Codul insolvenţei este analizată de vineri, urmând să fie consultaţi cei implicaţi în elaborare, pentru a stabili "care a fost intenţia legiuitorului".

Avocatul Poporului: Îi consultăm pe cei implicaţi în elaborarea Codului insolvenţei, pentru a stabili intenţia

 Anastasiu a precizat că, încă de vineri, având în vedere discuţiile privind excepţia de neconstituţionalitate ce au urmat publicării în Monitoul Oficial a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 91/2003 privind insolvenţa, instituţia analizează prevederile actului normativ.

"Având în vedere criticile exprimate privind neconstituţionalitatea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, Avocatul Poporului, în limitele competenţelor prevăzute de Constituţie şi legea sa de organizare şi funcţionare, analizează posibilitatea ridicării unei excepţii de neconstituţionalitate în faţa Curţii Constituţionale privind dispoziţiile acestei ordonanţe", se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii marţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/avocatul-poporului-ii-consultam-pe-cei-implicati-in-elaborarea-codului-insolventei-pentru-a-stabili-intentia-11478640
11478640
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.