Aviva Romania a platit daune de doua milioane de euro in 2010

Postat la 17 martie 2011 70 afişări

Compania de asigurari Aviva Romania a inregistrat anul trecut o scadere cu 12% a valorii primelor brute subscrise si o crestere cu 56% in valoarea daunelor platite.

Compania a platit daune de peste doua milioane de euro, in crestere cu 56% fata de anul trecut, crestere generata de politele care acopereau riscul de pierdere a locului de munca, in contextul deteriorarii ratei somajului. Valoarea primelor brute subscrise a inregistrat in 2010 o scadere de 12% comparativ cu anul anterior, ca urmare a scaderii segmentului de ancassurance si reducerii disponibilitatii populatiei de a se angaja in planuri financiare pe termen lung", spune Mihai popescu, directorul general al Aviva Romania. In schimb, a scazut numarul de rascumparari in a doua parte a anului.

In ceea ce priveste fondurile de pensii administrate privat (pilonul II), numarul participantilor la fondul Pensia Viva a crescut cu 7%, apropiindu-se de 400.000, iar fondurile in administrare au crescut cu 80% pâna la nivelul de 284,8 milioane lei. Pe parcursul anului trecut s-a mentinut tendinta de reducere a numarului de conturi goale, insa a crescut usor incidenta platilor neregulate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Aviva,
bani,
asigurari
/actualitate/aviva-romania-a-platit-daune-de-doua-milioane-de-euro-in-2010-8070623
8070623
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.