Avionul lui Prigojin a aterizat la Minsk. Motivul pentru care nu i se permite şefului Wagner să vadă lumina zilei

Postat la 29 iunie 2023 53 afişări

Avionul lui Prigojin a aterizat la Minsk. Motivul pentru care nu i se permite şefului Wagner să vadă lumina zilei

Evgheni Prigojin este ţinut ca într-o colivie în Belarus, unde, teoretic, are parte de protecţia dictatorului Lukaşenko.

Evgeni Prigojin a plecat de la Rostov la Minsk, într-un exil acceptat. Aeronava care l-a transportat în Belarus, urmăribilă pe Internet, a urmat un arc pentru a sta departe de zonele de război. Capcanele, în ciuda garanţiilor de securitate primite, puteau fi oriunde.

Sosirea lui Prigojin a fost confirmată ulterior de chiar preşedintele Lukaşenko, care şi-a asumat rolul de mediator:

Surse de la Minsk susţin că Prigojin este cazat într-un hotel fără ferestre, pentru siguranţa lui. Astfel, nu va fi supus pericolului de a fi vânat de lunetişti, mai ales că Lukaşenko a admis că Putin îl voia mort, iar gândurile preşedintelui rus nu par să i se fi modificat.

În plus, mulţi adversari ai lui Putin au sfârşit alunecând misterios de la etaj, unii pe geam.

Prigojin este în gardă, cunoaşte bine „jungla” în care este nevoit să îşi ducă exilul, fiind conştient de riscuri. Analiştii comentează că Lukaşenko este fericit că ocupă centrul scenei, dar nu este foarte entuziasmat să aibă un personaj „radioactiv” în curte.

Wagner, armata privată alimentată de Putin cu fonduri de stat, este în plină disoluţie. Putin a indicat cele trei soluţii posibile: luptătorii se înscriu în armată acceptând toate condiţiile, se întorc acasă, fie pleacă în Belarus.

Unii experţi consideră că schimbarea uniformei este mai dificilă pentru ofiţerii Wagner, toţi experimentaţi, forţaţi să se supună unor colegil mai puţin pregătiţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
belarus,
refuz,
aterizare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.