Avertizare MAE: Ţara unde a fost declarat cod roşu de vânt şi furtună . Rafale ce pot atinge 120 km/h

Postat la 13 ianuarie 2020 265 afişări

Avertizare MAE: Ţara unde a fost declarat cod roşu de vânt şi furtună . Rafale ce pot atinge 120 km/h

Ministerul de Externe avertizează românii care se află sau vor să călătorească în Irlanda, că meteorologii au emis un cod roşu pentru intensificări ale vântului, în toate regiunile, care va atinge viteze de 50-70 km/h, iar unele rafale pot atinge în zonele de coastă viteză de 100-120 km/h.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda că Serviciul local de Meteorologie a emis cod roşu şi portocaliu pentru intensificări ale vântului, în toate regiunile, care va atinge viteze de 50-70 km/h, cu unele rafale ce pot atinge în regiunile mai expuse de coastă viteze de 100-120 km/h. Vântul poate genera valuri înalte şi inundaţii de coastă. Mai multe informaţii pot fi regăsite pe site-ul Serviciului Naţional de Meteorologie irlandez la adresa: http://www.met.ie/nationalwarnings/default.asp#<http://www.met.ie/nationalwarnings/default.asp>”, transmite MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Instituţia precizează că până în prezent, aeroportul Dublin nu a emis avertizări cu privire la posibile perturbări ale zborurilor, însă cetăţenii români pot verifica actualizările postate pe site-ul aeroportului la adresa: https://www.dublinairport.com/latest-news.

Românii pot solicita, totodată, asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351.

Potrivit comunicatului transmis de Ministerul Afacerilor Externe, se recomandă consultarea paginilor de Internet https://dublin.mae.rowww.meteoalarm.eu<http://www.meteoalarm.eu>, www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cod rosu,
rafale,
vant,
avertizare,
mae

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.