Avertisment sumbru al FMI. Care sunt urmările Brexit

Postat la 08 octombrie 2016 211 afişări

Avertisment sumbru al FMI. Care sunt urmările Brexit

Riscurile de ordin politic la nivel mondial şi protecţionismul în creştere subminează creşterea economică la nivel mondial. Avertizarea aparţine Fondului Monetar Internaţional (FMI), care precizează că şi nivelurile record ale datoriilor ori problemele economice din ţările bogate vor pune presiune asupra creşterii economiei mondiale în 2017, anulând efectul pozitiv al unei reveniri a principalelor pieţe emergente.

Se pare că eforturile de stimulare a creşterii economice depuse de băncile centrale nu vor avea efectul scontat. Potrivit ultimului raport FMI, rata de creştere a economiei mondiale ar urma să înregistreze doar o creştere uşoară în 2017, până la 3,4% de la 3,1% în acest an.

Un alt risc este protecţionismul, iar FMI atrage atenţia şi asupra majorărilor bruşte a tarifelor.

Brexit are influenţe asupra producţiei în Marea Britanie, iar Fondul a redus cu 0,2% estimarea de creştere pentru economia ţării. Brexit a generat o oarecare nesiguranţă în creştere de ordin economic şi politic ceea ce poate duce la scăderea investiţiilor şi cheltuielilor consumatorilor, iar fluxurile comerciale şi financiare este de aşteptat să se reducă.

Cititi mai multe pe www.vocea.biz

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.