Avertisment pentru turiştii care vor pleca în Grecia. Un virus periculos i-ar putea ucide

Postat la 19 iunie 2019 112 afişări

Oficialii greci din domeniul Sănătăţii îi avertizează pe turiştii care plănuiesc să călătorească în Grecia în această vară cu privire la riscurile la care se expun din cauza tânţarilor, purtători ai virusului West Nile.

Avertisment pentru turiştii care vor pleca în Grecia. Un virus periculos i-ar putea ucide

În urmă cu o săptămână, Ministrul de Externe din Marea Britanie a inclus insectele pe lista potenţialelor pericole la care se expun cei care călătoresc în Grecia, în contextul în care în 2018 s-au înregistrat sute de cazuri de îmbolnăvire, cauzate de ţânţari, scrie The Guardian.

„Au fost suficient de multe cazuri încât să realizăm că acum este o problemă ce ţine de sănătatea publică. Virusul a ajuns în Grecia prin intermediul păsărilor migratoare şi le recomandăm tuturor să ia măsuri de protecţie, cum ar fi să poarte haine cu mânecă lungă, să evite locurile cu apă stătătoare şi să folosească spray-uri împotriva ţânţarilor şi plase protectoare”, a transmis Danai Pervanidou, oficial din domeniul sănătăţii publice din Grecia.

În Grecia, 316 persoane au fost infectate cu virusul West Nile, iar 50 au murit, în 2018. Centrul de diagnostic şi prognoză a precizat că s-au înregistrat cazuri atât în zonele rurale, cât şi în cele urbane. Cei infectaţi cu virusul nu au avut niciun fel de simptome. 20% dintre ei au făcut febră, dureri musculare şi dureri de cap şi doar 1% au ajuns la spital în stare gravă, potrivit Centrului American pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor.

Dintre cei la care virusul s-a confirmat, în Grecia, 243 au manifestat simptome neurologice, care au dus la encefalită, meningită şi paralizie.

În acest context, ambasada SUA din Atena a emis o alertă, sfătuind cetăţenii să ia ăsuri preventive.

Anual, în Grecia ajung 31 de milioane de vizitatori – de trei ori mai mult decât populaţia ţării. Astfel, autorităţile elene încearcă să ia măsuri pentru informarea şi pregătirea personalului medical, cât şi a turiştior, dar şi a populaţiei, scrie stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
virus,
turisti,
avertisment,
plecare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.