Avertisment: cea mai puternică furtună din ultimii 10 ani se apropie

Autor: Petru Mazilu Postat la 12 aprilie 2023 999 afişări

Avertisment: cea mai puternică furtună din ultimii 10 ani se apropie

Ciclonul Ilsa se apropie de coasta Australia de Vest, iar specialiştii avertizează că ar putea fi cea mai puternică furtună din ultimii 10 ani.

Un ciclon major se intensifică în largul coastelor Australiei de Vest, existând semne că ar putea fi cea mai puternică furtună care a ajuns în zonă în mai mult de un deceniu. Vântul este suficient de puternic pentru a ridica rulote, avertizează specialiştii.

Biroul de Meteorologie al Australiei (BOM) a anunţat că furtuna va atinge uscatul în noaptea de joi spre vineri, între oraşele Broome şi Port Hedland. Furtuna va provoca pe uscat rafale de peste 250 de kilometri pe oră, echivalentul unui uragan de categoria 4 sau 5 în SUA.

„Vânturile de o asemenea putere nu numai că au capacitatea de a doborî copaci şi linii electrice, dar pot ridica obiecte din curtea şi din casa dumneavoastră - rulote, trambuline", a declarat meteorologul principal al BOM, Miriam Bradbury, potrivit CNN.

Autorităţile locale i-au avertizat pe locuitori să îşi asigure ambarcaţiunile şi să lege orice lucru din curte care ar putea să se ridice în aer din cauza vântului puternic.De asemenea, turiştilor li s-a cerut să plece rapid din zonă.

În total, în cele două oraşe locuiesc aproximativ 30.000 de poameni.

Cea mai violentă furtună care a lovit Australia a avut rafale de vânt cu viteza de 290 de kilometri la oră.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asutralia,
ciclon,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.