Avem un nou refugiat în Costa Rica. "Îi este imposibil să ajungă în România: S-au desfiinţat cursele maritime"

Postat la 20 aprilie 2018 75 afişări

Avocatul Alinei Bica a cerut, vineri, instanţei, ca şedinţa să fie secretă, precizând că fost şefă a DIICOT vrea să fie audiată prin videoconferinţă, fiind în imposibilitatea de a veni în ţară.

Avem un nou refugiat în Costa Rica. "Îi este imposibil să ajungă în România: S-au desfiinţat cursele maritime"

Apărătorul a menţionat că Bica este refugiat în Costa Rica şi a cerut date privind aplicarea protocolului. Instanţa supremă a decis, ulterior, amânarea termenului din dosarul Alinei Bica până pe 16 mai, dispunând solicitarea de informaţii de la DNA privind modalitatea în care s-a aplicat protocolul SRI-Parchetul General în acest caz. Judecătorii spun că Bica nu e refugiat în Costa Rica

 

"Doamna Bica are statut protejat şi este refugiat în Costa Rica. Reşedinţa sa este acum este în San Jose", a spus avocatul în sala de judecată.

Alina Bica ar refugiat din luna ianuarie, avocatul ei prezentând documente pe care le-ar fi luat de la jurnalista Sorina Matei, căreia Bica i le-ar fi trimis traduse, potrivit celor spuse de avocat în sala de judecată.

Avocatul Alinei Bica a solicitat ÎCCJ transmiterea unei adrese la DNA prin care să se ceară informaţii referitoare la aplicarea protocolului SRI-Parchetul General în cazul ei. Mai exact, apărătorul cere să afle daca ofiţerii SRI au făcut acte în acest dosar, solicitând în acest context amânarea şedinţei de judecată.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.