Complexul Energetic Oltenia va disponibiliza, începând cu 1 iunie, 200 de salariaţi

Postat la 19 aprilie 2018 85 afişări

Complexul Energetic Oltenia va disponibiliza în acest an, începând cu 1 iunie, 200 de salariaţi, conform unui proiect de hotarâre de Guvern privind aprobarea unei sume din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul 2018, pus în dezbatere publică pe siteul Ministerului Energiei.

Complexul Energetic Oltenia va disponibiliza, începând cu 1 iunie, 200 de salariaţi

Iniţial planul de disponibilizare 2017 – 2018 prevedea reducerea numărului de salariaţi cu 1.740 de persoane, dintre care 1.000 anul trecut şi 740 în acest an, de la 1 mai. Ulterior, planul de restructurare, reorganizare şi eficientizare a fost revizuit, în condiţiile în care rolul pe care CE Oltenia îl are în Sistemul Energetic Naţional s-a accentuat, cantitatea de energie posibil de produs de către CE Oltenia este de aproximativ 15 TWh, din care se estimeaza ca 12,75 TWh va fi energie electrică vândută, iar cantitatea de lignit prognozată a fi produsă de către companie este de aproximativ 22 milioane tone, din care 0,5 mil. tone este destinată vânzării către terţi, arată nota de fundamentare. Drept urmare, autorităţile au decis reducerea numărului de disponibilizări de la 740 la 200.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.