Autorităţile vor din aprilie un program pilot pentru impozit forfetar în turism şi restaurante

Autor: Cristina Cuncea Postat la 15 februarie 2013 17 afişări

Ministerul Economiei are în vedere implementarea, din aprilie până în decembrie, a unui program pilot prin care impozitul forfetar se va aplica pentru hoteluri, pensiuni, restaurante, cafenele şi baruri, analizele autorităţilor indicând că un hotel de 3-4 stele va plăti circa 130 euro/cameră/an.

Ministerul Economiei are în vedere implementarea, din aprilie până în decembrie, a unui program pilot prin care impozitul forfetar se va aplica pentru hoteluri, pensiuni, restaurante, cafenele şi baruri, analizele autorităţilor indicând că un hotel de 3-4 stele va plăti circa 130 euro/cameră/an. "În comisia în care se discută im­pozitul forfetar s-a discutat că se doreşte aplicarea unui program pilot pentru un an pentru anumite categorii de servicii. Aceste categorii sunt hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri, cafenele. Cel mai probabil acest pro­gram pilot se va introduce de la sfârşitul lunii martie, până în de­cembrie", a declarat într-o conferinţă de presă Florin Pârvu, vicepreşedinte al Consi­liului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR). El a arătat că această măsură vine la presiunea mediului de afaceri, care cere autorităţilor măsuri prin care să dispară concurenţa neloială.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/autoritatile-vor-din-aprilie-un-program-pilot-pentru-impozit-forfetar-in-turism-si-restaurante-10564065
10564065
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.