Autorităţile sud-africane au decretat stare de catastrofă naturală, din cauza secetei

Postat la 13 februarie 2018 86 afişări

Autorităţile din Africa de Sud au decretat, marţi, stare de catastrofă naturală în întrega ţară, ca urmare a secetei prelungite care a afectat mai multe regiuni sud-africane şi care pune în pericol aprovizionarea cu apă potabilă a oraşului Cape Town, relatează site-ul postului RTE.

Autorităţile sud-africane au decretat stare de catastrofă naturală, din cauza secetei

Decizia a fost luată după ce Guvernul sud-african a evaluat efectele secetei actuale. Potrivit autorităţilor, seceta a afectat majoritatea regiunilor din ţară şi pune în pericol aprovizionarea cu apă potabilă a mai multor oraşe, printre care şi Cape Town.

Oficialii din Cape Town au precizat că seceta a persistat în regiune de mai bine de trei ani, iar nivelul de apă al barajului din apropiere a ajuns la un nivel periculos de scăzut. Autorităţile din Cape Town caută soluţii pentru creşterea rezervelor de apă potabilă.

Prin declararea stării de catastrofă naţională, Guvernul central va avea responsabilitatea şi autoritatea de a lua măsuri pentru a combate efectele secetei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.