Autoritatile au scos 1.500 de militari ca sa ajute zeci de mii de oameni izolati de zapada (VIDEO)

Postat la 11 februarie 2012 24 afişări

Incepand de vineri, 1.500 de militari au intervenit in sprijinul oamenilor, desi Ministerul Apararii a anuntat ca poate pune la dispozitia autoritatilor locale in total 8.000 de oameni, cu 2.000 de masini si utilaje.

In satul Carligu Mic din judetul Buzau, stratul de zapada depaseste in unele locuri 4- 5 metri, iar casele sunt acoperite. Potrivit prefectului din judetul Buzau, din 20 de comune ramase izolate de mai bine de o saptamana, doar 4 au fost deszapezite. De ce atat de putine? Din cauza drumurilor cu nameti, pe care se inainteaza cu greutate, ne-au spus autoritatile.

Situatia continua sa fie foarte grava in tot judetul Buzau. 20.000 de oameni sunt blocati intre nameti si de o saptamana nu mai au electricitate. Oamenilor li s-au terminat alimentele si apa.

Si in judetul Vrancea, fortele angrenate par minore in comparatie cu numarul localnicilor izolati: sambata vor actiona 420 de jandarmi, pompieri si militari din Bacau si Focsani, pentru 24.000 de sinistrati. Situatia de urgenta instituita in judetul Vrancea a fost constatata dupa videoconferinta de vineri pe care premierul Mihai Razvan Ungureanu a avut-o cu prefectii. "Dupa cinci zile de insistente extraordinare, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a constatat situatia de urgenta din Vrancea prin act administrativ. Acum suntem in situatie de urgenta. Este suficienta pentru ca, in baza Ordonantei 34, sa contractam toate resursele financiare, materiale si logistice pentru a readuce la normalitate viata cetatenilor din Vrancea", a afirmat Oprisan.

Mai mult pe stirileprotv.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/autoritatile-au-scos-1-500-de-militari-ca-sa-ajute-zeci-de-mii-de-oameni-izolati-de-zapada-video-9226709
9226709
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.