Autorităţile au modificat în linişte regulile de izolare în caz de COVID

Autor: Georgiana Mihalache Postat la 02 februarie 2022 220 afişări

Autorităţile au modificat în linişte regulile de izolare în caz de COVID

Perioada de izolare pentru persoanele confirmate cu infecţia cu COVID-19 este scurtată din nou la 5 zile pentru persoanele vaccinate şi 7 zile pentru nevaccinaţi, potrivit unui răspuns al medicului Adriana Pistol, şefa Centrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile.

Şefa INSP nu a precizat dacă măsura este publicată în Monitorul Oficial, însă în cazul şcolilor, într-un ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei, se precizează că un copil reia prezenţa fizică după 7 zile pentru cei nevaccinaţi şi după 5 zile pentru cei vaccinaţi sau trecuţi prin boală.

Şi Raed Arafat a spus în conferinţa de presă de luni, 31 ianuarie, prin care a anunţat măsurile de relaxare că o persoană vaccinată stă în izolare cinci zile, după această perioadă poate să circule.

Este a doua modificare privind perioada de izolare în caz de boală, după ce până acum, această perioadă în cazul unui pacient pozitiv era de 7 zile pentru vaccinaţi şi 10 pentru cei care nu s-au imunizat.

Încă de la începutul anului, autorităţile au făcut mai multe modificări şi au pus în practică mai multe măsuri de relaxare, atât pentru călătoriile din alte ţări spre România, cât şi pentru persoanele care intră în carantină sau sunt depistate cu COVID.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
caz,
vaccinari,
autoritati,
modificare,
confirmare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.