Autorităţile au găsit cutiile negre ale avionului militar prăbuşit sâmbătă în Spania

Autor: Iuliana Enache Postat la 11 mai 2015 59 afişări

Autorităţile spaniole au găsit, duminică, cele două cutii negre ale avionului militar Airbus A400M care s-a prăbuşit în apropiere de aeroportul din Sevilla, provocând moartea a patru persoane, în timp ce Marea Britanie, Germania şi Turcia şi-au consemnat la sol avioanele de acest tip.

Cutiile negre au fost găsite la locul accidentului produs sâmbătă şi au fost predate judecătorului care se ocupă de investigarea accidentului, a declarat Ministerul Public, relatează portalul TheLocal.es.

Avionul militar de transport s-a prăbuşit şi a luat foc la nord de aeroportul din Sevilla, după ce a lovit o linie de înaltă tensiune într-o aparentă încercare de aterizare. Patru persoane aflate la bordul avionului au murit, în timp ce alte două, un mecanic şi un inginer, au fost duse la spital în stare gravă dar stabilă.

Avionul, ce urma să fie livrat forţelor aeriene turce în iunie, era unul dintre modelele noi produse de Airbus.

Marea Britanie, Germania şi Turcia au declarat că vor opri temporar zborurile avioanelor lor de transport A400M până la stabilirea cauzelor accidentului. Franţa, cel mai mare operator al avioanelor A400M, a declarat că, deocamdată, nu îşi va consemna la sol aeronavele. "Nu avem motive care să ne determine să oprim zborurile flotei noastre de A400", a declarat colonelul Jean-Pascal Breton, şeful serviciului de presă al forţelor aeriene franceze.

În prezent există în total 12 avioane A400M în uz - Franţa are şase, Marea Britanie şi Turcia au câte două fiecare, iar Malaysia şi Germania au câte unul.

Guvernul spaniol a declarat că va forma o comisie comună implicând ministerele Bugetului şi Apărării pentru a ancheta accidentul, în timp ce o anchetă separată desfăşoară şi Garda Civilă. Divizia Airbus responsabilă de avioanele militare a trimis o echipă de experţi la faţa locului pentru a ajuta investigaţia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SPANIA,
AVION,
ACCIDENT
/actualitate/autoritatile-au-gasit-cutiile-negre-ale-avionului-militar-prabusit-sambata-in-spania-14242670
14242670
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.