Aurescu: România va lua o decizie privind cotele de refugiaţi după ce va fi prezentat planul CE

Autor: Cătălina Mănoiu Postat la 07 septembrie 2015 131 afişări

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a declarat, duminică seara, că nu s-a luat nicio decizie oficială privind cotele de refugiaţi, afirmând că România va lua o decizie privind cota de refugiaţi după ce Comisia Europeană va prezenta, pe 9 septembrie, un plan de soluţionare a actualei crize.

"După ce vom vedea planul Comisiei Europene, vom avea o discuţie foarte serioasă, într-un format interinstituţional, pentru că Ministerul de Externe nu are o competenţă excepţională în această chestiune. Şi este firesc că nu s-a luat încă o decizie, pentru că nu avem încă baza de discuţie. Această bază trebuie să fie analizată şi trebuie să vedem care este criteriul după care se va face o astfel de distribuţie între statele membre. Trebuie luată în considerare şi capacitatea statelor membre de a primi astfel de persoane, capacitatea de integrare a lor în societatea statului respectiv", a declarat ministrul de externe Bogdan Aurescu, la Digi 24 TV.

Potrivit acestuia, la finalul acestei analize, "se va face un mandat solid, care să fie însuşit de toţi factorii de răspundere ai statului".

Aurescu a mai afirmat că deşi presa internaţională a avansat o serie de cote, care ar urma să revină statelor membre UE, "aceste cifre nu au fost comunicate oficial niciunuia dintre statele membre. Scurgerile acestea doar cu privire la cote nu ne ajută în luarea unor decizii. Aceste cifre rămân, deocamdată, la nivel de speculaţii".

Premierul Victor Ponta a declarat joi, cu privire la articolul din ziarul britanic Daily Mail, potrivit căruia România ar urma să preia 7.000 de imigranţi, că nu există la Guvern niciun document oficial cu privire la această cifră.

României i-ar reveni să primească 6.937 de refugiaţi, conform cotei sale de 3,7%, potrivit unui plan care ar fi fost întocmit de lideri europeni în vederea distribuirii a 160.000 de refugiaţi pe continent, scria joi site-ul tabloidului britanic Daily Mail, invocând un document "divulgat" în presă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AURESCU,
COTE REGUGIATI,
comisia europeana
/actualitate/aurescu-romania-va-lua-o-decizie-privind-cotele-de-refugiati-dupa-ce-va-fi-prezentat-planul-ce-14702656
14702656
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.